ISO400 Concurs de fotojurnalism


Participă la ISO400

Termenul limită pentru înscrieri este prelungit până în 10 Iulie 2014 (inclusiv)!

Concursul se adresează studenţilor din toate centrele universitare, indiferent de vârstă sau naţionalitate sau absolvenţilor învăţământului universitar sub 30 de ani.

Categorii:

  1. News - o fotografie de la orice eveniment politic, cultural sau social (de la cele organizate - demonstraţii, mitinguri, concerte - până la cele neplanificate - incendii, inundaţii etc.)
  2. Sport - o fotografie din domeniul sportiv (nu neaparat de acţiune)
  3. Portret - o fotografie care să arate esenţa unei persoane (nu e necesar sa fie un cadru strâns, în sensul clasic al termenului “portret” – dar trebuie să aibă context şi să existe un demers jurnalistic în spatele fotografiei)
  4. Feature - o fotografie a unei situaţii inedite
  5. Reportaj - o serie de fotografii care prezintă povestea unui subiect ori o temă anume (maxim 12 imagini).

Fiecare imagine trebuie sa aibă un caption (o frază care să raspundă la întrebările: cine?, ce?, când?, unde? şi care să pună subiectul în context). Imaginile trebuie să nu fie regizate. Excepţie fac portretele care prezintă o persoană în mediul ei, lucru care trebuie precizat clar în caption.

Se pot înscrie maxim 2 imagini pentru fiecare categorie, cu excepţia fotoreportajului, unde maximul este de 12 imagini. Fiecare concurent poate participa la una, mai multe sau toate categoriile din concurs.

Premii:

Vor fi desemnaţi 10 câştigători care vor participa la o tabără de creaţie care va avea loc la Chevereş, judeţul Timiş, între 6 şi 14 Septembrie 2014. Organizatorii vor suporta toate cheltuielile aferente taberei, mai puţin costurile transportului până în Timişoara.

Participă şi tu!

Trebuie doar să citeşti cu atenţie regulamentul şi să ne trimiţi imaginile prin e-mail la trimite@iso400.ro până în 10 Iulie 2014 (inclusiv). Pentru alte informaţii sau întrebări ne poţi scrie la irisphotoclub@gmail.com.