ISO400 Concurs de fotojurnalism


Regulament ISO400 2014

 1. Concursul se adresează studenţilor din toate centrele universitare, indiferent de vârstă sau naţionalitate sau absolvenţilor învăţământului universitar sub 30 de ani.
 2. Concursul este împărţit în 5 categorii, detaliate mai jos:
  1. News - o fotografie de la orice eveniment politic, cultural sau social (de la cele organizate - demonstraţii, mitinguri, concerte - până la cele neplanificate - incendii, inundaţii etc.)
  2. Sport - o fotografie din domeniul sportiv (nu neaparat de acţiune)
  3. Portret - o fotografie care să arate esenţa unei persoane (nu e necesar sa fie un cadru strâns, în sensul clasic al termenului “portret” – dar trebuie să aibă context şi să existe un demers jurnalistic în spatele fotografiei)
  4. Feature - o fotografie a unei situaţii inedite
  5. Reportaj - o serie de fotografii care prezintă povestea unui subiect ori o temă anume (maxim 12 imagini).
 3. Fiecare imagine trebuie sa aibă un caption (o frază care să raspundă la întrebările: cine?, ce?, când?, unde? şi care să pună subiectul în context). Imaginile trebuie să nu fie regizate. Excepţie fac portretele care prezintă o persoană în mediul ei, lucru care trebuie precizat clar în caption.
 4. Se pot înscrie maxim 2 imagini pentru fiecare categorie, cu excepţia fotoreportajului, unde maximul este de 12 imagini. Fiecare concurent poate participa la una, mai multe sau toate categoriile din concurs.
 5. Toate imaginile trebuie să aparţină participanţilor. Imaginile care nu respectă legea dreptului de autor vor fi automat descalificate. Organizatorii nu-şi asumă răspunderea pentru conţinutul lor şi/sau respectarea dreptului de autor.
 6. Imaginile vor fi denumite sub forma: numeparticipant_categorie_numeimagine (ex: ionpopescu_portret_miner) şi vor fi incluse într-o arhivă .rar sau .zip împreună cu un fişier text care trebuie să conţină caption-urile imaginilor (detalii la descrierea categoriilor) precum şi o copie digitală (scan, captură cu un aparat foto) a carnetului de student. Arhivele vor fi trimise prin e-mail la trimite@iso400.ro cel târziu până în 10 iulie 2014 (inclusiv).
 7. Imaginile trimise pentru jurizare vor avea între 800 şi 1024 de pixeli pe latura lungă şi vor fi salvate în format .jpg (compresie 85) şi mediu de culoare sRGB. Imaginile câştigătoare vor fi trimise la dimensiunea maximă disponibilă (dar nu mai mică de 6Mpx), salvate în format TIFF (image compression: LZW), pentru printare în vederea unei expoziţii. La cererea organizatorilor, câştigătorii se obligă să trimită imaginile neprelucrate pentru verificarea post-procesarii şi validarea participării.
 8. Concurenţii îşi păstrează toate drepturile asupra imaginilor înscrise în concurs.
 9. Se acceptă atât imagini color cât şi alb-negru. Se acceptă doar prelucrari de luminozitate, contrast, saturatie şi crop. Nu se acceptă desaturări selective, burn, dodge, introducerea sau îndepărtarea unor obiecte din cadru etc.
 10. Imaginile surprinse pe peliculă vor fi scanate şi se vor supune regulilor menţionate mai sus.
 11. Organizatorii îşi rezervă dreptul de a folosi imaginile câştigătoare pentru promovarea ediţiilor viitoare ale concursului, cu menţionarea numelui autorilor, fără limită de timp. Autorii imaginilor câştigătoare nu vor emite pretenţii materiale în urma folosirii imaginilor de catre Organizatori în scopul promovării concursului.
 12. Selecţia imaginilor va fi făcută de către un juriu competent.
 13. Câştigătorii vor fi înştiinţaţi prin e-mail, iar imaginile câştigătoare publicate pe site-ul concursului (http://www.iso400.ro).
 14. Cele mai bune imagini vor fi făcute publice în cadrul unei expoziţii la finalul concursului.

Premii:

Vor fi desemnaţi 10 câştigători care vor participa la o tabără de creaţie care va avea loc la Chevereş, judeţul Timiş, între 6 şi 14 Septembrie 2014. Organizatorii vor suporta toate cheltuielile aferente taberei, mai puţin costurile transportului până în Timişoara.